Lidt om Yoga

Jeg har været optaget af at dyrke yoga siden jeg for nogle år siden lærte Yin yoga at kende. Yin Yoga er en særlig yogaform som består af bevidst nærværende stillinger, som hjælper os med at acceptere øjeblikket og være tilstede i nuet.

Januar 2013 rejste jeg 4 uger til Indien for at blive undervist af de meget respekterede indiske lærere, A. G. Mohan, hans kone Indra, tidligere elever af yogi mesteren Shri T. Krishnamacharya, samt deres søn Ganesh.

De har en privat yogaterapi praksis i Chennai, Indien, hvor de underviser i yogaterapi, asanas (stillinger), pranayama (åndedræt) og meditation.

Det var en fantastisk rejse, hvor jeg mødte endnu en “langsom” dybtvirkende yogaform, Svastha yoga, som også er bevidst nærværende øvelser, men hvor kroppen bevæges gennem langsomme bevægelser, ført af åndedrættet. Svastha serier af bevægelser styrker muskler og åndedræt og nedsætter det tankemylder vi har i hovedet, ved at flytte fokus til åndedrættet, og virker samtidig som en god basis for at fortætte en yogapraksis med yin yoga.

Ina Hass og Indra, Ganesh